AlgemeenVoeding

3 tips over koffie die je ochtend nog beter maken

‍Koffie is misschien niet de meest extravagante drank, maar voor veel mensen wel één van de belangrijkste. Wanneer je een echte koffieliefhebber bent, dan heb je waarschijnlijk ook moeite om je ochtenden door te komen zonder een dampend kopje. Want wat is het leven zonder dat eerste kopje koffie? Om de ochtenden een beetje makkelijker te maken, hebben we 3 tips bedacht die je ochtenden een stuk aangenamer maken. 

Investeer in je koffie

Het gebruik van de juiste ingrediënten kan al een heleboel betekenen voor het perfectioneren van je kopje koffie in de ochtend. Denk hierbij niet alleen aan de koffiesoort die je gebruikt, maar ook aan het aanschaffen van de juiste machine. De één is fan van de ouderwetse filterkoffie terwijl de ander het liefst een kopje koffie van het senseo apparaat heeft. Door te investeren in de juiste koffiemachine en de juiste koffiesoort kun jij jouw kopje koffie echt naar een hoger niveau tillen en begin je je ochtend altijd goed! Oh.. vergeet de koffie toebehoren, zoals een goede mok, koffie siropen en melk en suiker niet. 

Het snelle kopje koffie to go

De meeste mensen hebben in de ochtend haast. Je bent misschien net iets te lang in bed blijven liggen en moet snel naar school of naar je werk. Maar je kopje koffie overslaan in de ochtend is een echte no-go. Je kunt je niet concentreren tot je je eerste kopje op hebt, dus sla hem zeker niet over. Wil je snel lekkere koffie zetten, dan kun je het beste vriesdroog koffie kopen of gebruik maken van een senseo. Heb je geen tijd om het kopje thuis op te drinken? Koop dan een thermosfles en neem je koffie daar in mee voor onderweg. Hierdoor kom je in ieder geval vol energie op je werk of op school. 

Neem de tijd voor je kopje koffie

Het is een kwestie van keuzes maken: blijf je wat langer in bed liggen of geniet je wat langer van je lekkere kopje koffie? Door eerder uit je bed te gaan en je koffie echt aan je ochtendritueel toe te voegen, kun je er meer van genieten. Hierdoor start je je dag ook meteen rustiger dan dat je gehaast je kopje koffie van het aanrecht grijpt en de deur uit sprint. Wil je toch nog even wat langer in bed blijven liggen? Zet dan je wekker gewoon wat eerder. Dan kun je van beide net zoveel genieten.