Tips

Verantwoord afvallen: gewicht verliezen en een strak lichaam krijgen

In onze consumptiemaatschappij zijn de verleidingen om veel te eten en weinig te bewegen erg groot.

De reclames van allerlei lekkere dingen schreeuwen je op de tv en internet tegemoet en er is zo veel vermaak, waarbij je niet hoeft te bewegen, dat je zonder dat je er erg in hebt al snel meer gewicht hebt dan mooi is en dan gezond voor je is.

Afvallen dus!

En hoe vervelend ook maar je ontkomt er niet aan juist tegenstand te bieden tegen die twee verleidingen: dus minder eten en meer bewegen. Want hoe mooi allerlei aanbieders van producten het ook voorstellen, wil je echt duurzaam slanker worden dan is dat de enige oplossing. Je kunt natuurlijk gewoon twee weken gaan vasten, maar afgezien van dat het heel naar is en bovendien ongezond, helpt het ook niet, want als je weer begint te eten zit het er ook zo weer aan. Je lichaam is niet gewend aan dat lagere gewicht en zal proberen het er weer bij te krijgen.

Leestip: Ziekenhuis dieet: 5 kilo afvallen in 1 week? Ervaringen + Resultaten

Minder eten

Probeer dus geleidelijk af te vallen en je zelf te wennen aan een ander voedingspatroon. Natuurlijk zijn er hulpmiddelen; zo zijn er eiwitshakes op de markt, die je kunnen helpen bij het afvallen en waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze helpen. Er zijn speciale eiwitshakes op de markt om in diëten te gebruiken. Zoals hierboven als gezegd: doe het zorgvuldig. Niet te snel en zorg dat je voldoende gevarieerd blijft eten zodat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt, die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Meer bewegen

En je kunt ook meer gaan bewegen. Zeker als je niet tevreden bent over je lichaam, kun je dat heel gericht doen. Vind je je buik te dik, dan kun je bijvoorbeeld speciale oefeningen doen, die je buikspieren versterken. Je slaat dan twee vliegen in één klap: door de inspanning verbrand je vet en door de training versterk je je spieren. Het is overigens een fabeltje dat je door buikspieroefeningen ook speciaal buikvet verbrandt. Je lichaam spreekt overal je vetreserves aan, zowel in je buik als op andere plaatsen. En als je alleen maar traint, maar wel veel blijft eten dan verdwijnt je buikvet niet en blijven die mooi getrainde spieren daaronder onzichtbaar!

Uitgelicht: New Fysic Dieet: Afvallen zoals Máxima? Ervaringen + Kosten

Hoe trainen?

Hoe je die trainingen doet moet je zelf uitmaken. Heb je niet te veel zelfdiscipline, ga dan naar de sportschool op een vast moment in de week (of een paar vaste momenten), maar ben je sterk (in geestelijk opzicht dan) dan kun je het ook thuis doen. Er zijn goede programma’s voor bewegen thuis, die er voor zorgen dat je de juiste spieren traint en de juiste inspanning doet: niet te weinig, maar ook niet te veel, want ook dat kan ongezond zijn, zeker als je daarvoor helemaal niets aan sport of beweging deed.

En je kunt het ook altijd combineren met gewoon een eindje wandelen: Het is leuk en rustgevend en je verbrand meer calorieën dan je denkt!