SportkledingStijl & ModeTips

Sport BH in het blauw aanschaffen.

Als je gaat sporten is een sport bh een belangrijk onderdeel van je sportoutfit. Alles wordt gewoon een stukje makkelijker als alles op de plek blijft zitten. Maar waar moet je opletten bij het kopen van een sport bh? Hieronder lees je er meer over.

Hoe weet ik welke BH ik moet kopen?

Allereerst is het belangrijk om de juiste maat vast te stellen. Dit kun je doen door dit in een speciaalzaak op te laten meten of door dit zelf te doen. Op internet vind je verschillende manieren om dit te doen. Daarnaast kan het per sport verschillen welke sport bh het beste valt. Bij actieve sporten zoals boksen, hardlopen of turnen beweeg je veel waardoor het waarschijnlijk fijner is om een bh te dragen die strak zit en perfect aansluit. Bij sporten als yoga, pilates, wielrennen of spinning heb je wellicht voldoende aan een lichtere ondersteuning. 

Welke bh voor jou het beste is, ligt deels aan je lichaam. Kleine borsten hebben minder ondersteuning nodig dan grote borsten. Een sport bh hoort strak om het lichaam te zitten. Het is een ondersteuning om jouw borsten plat te drukken zodat ze op de juiste plek blijven zitten. Maar let er wel op dat het niet té strak zit. Dit kan tot ongemak leiden tijdens het sporten. Een bh moet goed zitten tijdens het sporten. 

Sport BH in het blauw aanschaffen.

Stel je wilt een blauwe sport bh aanschaffen. Je kunt dit doen door naar een lingeriezaak te gaan maar je kunt ook net zo makkelijk online bestellen. Bij het product is vaak aangegeven voor welke sporten de bh geschikt is. 

Een sport BH passen

• Bekijk voor welke sport de bh geschikt is. Bekijk hier de leukste sporten voor vrouwen.

• Kies het juiste haakje dat het comfortabelst zit. Let er op dat de bh goed aansluit om de borsten. Het mag zeker niet te strak zitten. Anders bestaat de kans dat de ademhaling wordt gehinderd.

• Stel de bandjes op de juiste hoogte af.

• Let op de stof van de bh. Zijn er harde bandjes of randen aanwezig die in de huid kunnen snijden? Dit wil je waarschijnlijk voorkomen tijdens het sporten.

• Tijdens het passen kun je armen omhoog doen. Op deze manier merk je of de bh niet te strak gespannen zit of om omhoog kruipt. Probeer ook een aantal sportoefeningen die je normaal gesproken tijdens het sporten ook uitvoert.

Hopelijk kun je voordeel halen uit onze BH tips. Voor nog meer leuke en nieuwe sporttips lees je dit artikel.