GadgetsTips

Bescherm je smartphone op verschillende manieren

Een smartphone is vandaag de dag bijna onmisbaar, zowel voor jong als oud. Het is bijna een kleine computer die je gewoon in je hand kan vasthouden. Je kan ermee bellen, surfen, muziek luisteren, foto’s nemen en zoveel meer. Doordat de toestellen steeds meer kunnen en mensen er zo gehecht – of verslaafd? – aan zijn, worden nieuwe modellen ook alsmaar duurder. Afhankelijk van je wensen betaal je al snel meer dan duizend euro voor een nieuwe smartphone. Een goede bescherming van je toestel is daarom ook aan te raden. 

Maak gebruik van enkele accessoires.

De meest eenvoudige manier om je smartphone te beschermen, is natuurlijk het gebruik van accessoires zoals een hoesje. Welk toestel je ook hebt, je vindt er ongetwijfeld een hoesje voor. Hoe recenter het toestel, hoe meer keuze je natuurlijk hebt. Ook bij nieuwe modellen gaan fabrikanten aan het werk om zo snel mogelijk hoesjes te kunnen aanbieden. Denk maar aan een hoesje Iphone 14 of Iphone 14 pro hoesjes. 

Zodra het toestel op de markt komt, kan je meteen een bijhorend hoesje bestellen. De eerste weken is de keuze vaak nog beperkt, maar als je een tijdje wacht, heb je een overvloed aan mogelijkheden voor Iphone 14 of Iphone 14 pro hoesjes. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen tussen hoesjes die enkel de achterkant beschermen of hoesjes die je volledig om je gsm kan doen. Zo is je scherm ook extra beveiligd.

Een andere manier om je scherm te beveiligen, is een screenprotector. Ook hier heb je meerdere mogelijkheden. Je kan meestal kiezen tussen glas of een folie. De hoesjes uit glas zijn duurder, maar bieden meer bescherming dan plastic screenprotectors. 

Sluit verzekeringen af.

Een goede bescherming van je toestel is belangrijk, maar je kan ook nog andere stappen ondernemen om je toestel te beveiligen. Zo bestaan er enkele verzekeringen die je kan nemen. De bekendste verzekeringen zijn ongetwijfeld die tegen schade en diefstal. Wanneer je een toestel aankoopt, heb je meestal een of twee jaar garantie. De kans bestaat dat er na die twee jaar ook schade aan je toestel komt. Bij veel schade kunnen de reparatiekosten hoog oplopen. Indien je een verzekering hebt afgesloten, wordt deze zonder problemen gemaakt en heb je vaak minder hoge kosten. Heb je daarnaast een verzekering tegen diefstal, dan krijg je ook een vervangend toestel wanneer je smartphone wordt gestolen.

Ten slotte is het ook aan te raden om je smartphone steeds te updaten naar de meest recente softwareversie. Wanneer je dit niet doet, is het voor hackers eenvoudiger om in je toestel in te breken en toegang te verkrijgen tot al je foto’s en je gegevens. Wanneer je bijvoorbeeld een bankapp op je toestel hebt staan, zijn ook je bankgegevens niet meer veilig.