SportSportkledingStijl & Mode

Waar moet goede sportkleding aan voldoen?

Tijdens het sporten worden er andere soort kleding gedragen dan dat je naar school gaat. Dit heeft natuurlijk meerder redenen, maar hoe is dat zo gekomen en waarom doen we het?

Sportkleding is beter voor je

Het klinkt raar wanneer er gezegd wordt dat sportkleding “beter” voor je is, maar dit is echt zo. Het materiaal van de sportkleding die je kiest is erg belangrijk. Kies altijd voor een materiaal dat makkelijk ademt. Waarom? Het voert het zweet af en het blijft luchtten. Hierdoor blijft de regeling in je lichaam tijdens het sporten normaal. Katoen is een no go! Polyester zeggen wij ja tegen. Vooral bij de shirts en tenues is dat fijn. De stof is beschermd tegen zweet en het droogt snel op. 

Sportkleding is ook beter voor je lichaam. Door het juiste, hier boven genoemde, materiaal wordt er gezorgd dat je afkoelt tijdens het sporten. Omdat het polyester zweet afvoert en zo de vochtregeling onder controle houdt, is sportkleding beter voor je lichaam. 

Sportkleding dames en heren

Er zit soms een heel groot verschil tussen mannen en vrouwen sport kleding en soms heel weinig. In de sportschool is er wel een degelijk verschil. Vrouwen dragen of een sportlegging of een korte strakke sportbroek met daarop een sport bh en misschien een oversized shirt erover. Mannen daar in tegen dragen een korte broek van bijvoorbeeld: Adidas. Of een joggingsbroek. Op deze onderstukken dragen ze een tanktop om hun spieren goed te laten zien of een strak korte mouwen shirt. Hier is er dus wel verschil tussen dames sportkleding en heren sportkleding.

Bij de teamsporten is het verschil minder groot. Alle teams, jongens of meisjes, dragen allemaal dezelfde soort tenues. Bij basketbal en voetbal, en hoogstwaarschijnlijk meer sporten, is het zo dat te tenues hetzelfde zijn. Het enige verschil is dat de tenues van de vrouwen een stukje minder lang zijn en wat slanker gesneden. Het materiaal en de uitstraling is verder precies hetzelfde.

Waar voldoet de sportkleding aan?

Sportkleding voldoet dus aan een fijn materiaal. Polyester, het materiaal dat gemaakt is om het zweet op te nemen en het luchtig en koel te houden tijdens het sporten. Dit is echt een must! 

Veel sportkleding voldoet ook aan reclame en sponsoren. Vaak werkt een club samen met een aantal bedrijven en worden door deze bedrijven de sportteams gesponsord. Zo staat het logo van het bedrijf op de wedstrijdtenues van de teams. 

Goede sportkleding is ook kleding waar iemand zich fijn in voelt. Zit het lekker? Niet te groot? Dat is ook belangrijk voor een speler of atleet. Zo kan hij of zij beter presteren in een sport outfit waar die zich fijner en beter in voelt.