Kinderen

Kondig de geboorte van je baby aan met de leukste accessoires

De geboorte van je baby is en blijft een van de belangrijkste gebeurtenissen in je leven. Nadat je eerst een aantal dagen tijd hebt gehad om te bekomen, wil je dit graag zo snel mogelijk delen met je familie en vrienden. Vaak krijg je dan van iedereen uit je omgeving de vraag om langs te komen. Het kan zijn dat je deze bezoeken dan ook een feestelijker tintje wil geven met wat leuke aankleding in je woning. In dit artikel worden een aantal tips gegeven die je hierbij kunnen helpen.

Laat de doopsuiker centraal staan

Wat voor aankleding je ook kiest, belangrijk is natuurlijk dat je baby centraal staat. Hieraan gelinkt moet ook de doopsuiker meteen opvallen wanneer mensen binnenkomen. Je kan hierbij voor verschillende opties kiezen. Een populaire keuze is de naam van je baby op een originele manier verwerken bij de presentatie van je doopsuiker. Dit kan zijn door een grote boog te bestellen waarop de naam is geplaatst. Een andere mogelijkheid is om de doopsuiker in een houten kist te plaatsen waarop de naam is gedrukt. Vaak is er in dit geval ook wat extra ruimte om er bijvoorbeeld de datum en eventueel het uur en het gewicht te laten bijdrukken. 

Zorg er daarnaast voor dat de doopsuiker op een centrale plaats staat in je woning zodat mensen hier meteen tot worden aangetrokken om een kijkje te nemen. Wat de doopsuiker zelf betreft, heb je heel wat verschillende opties. Je kan kiezen voor de klassieke zakjes met de naam op, maar tegenwoordig kan je ook buisjes vullen met suikerbonen. Ben je geen fan van chocolade en wil je graag iets anders? Dan kan je bijvoorbeeld leuke plantjes bestellen met de naam op het potje of een stukje zeep laten bedrukken. Er zijn met andere woorden mogelijkheden genoeg. Laat je dus maar volledig gaan.

Gebruik ballonnen

Bij elke feestelijke aangelegenheid zijn ballonnen zeker op hun plaats. Of het nu een verjaardag, een huwelijk of een babyborrel is, je kan niets fout doen met enkele ballonnen. Bij een babyborrel kan het voor een mooi geheel zorgen als je voor ballonnen kiest die dezelfde kleur of kleurtint hebben als je geboortekaartje. Daarnaast kan je ook een ballon laten maken waarop de naam staat van je zoontje of dochtertje. Deze ballon kan je dan ook perfect gebruiken voor de aankleding van je doopsuiker. 

Wil je graag een aantal ballonnen die niet meteen naar boven vliegen zodra ze gevuld zijn met helium? Dan kan je ook een gewicht kopen waaraan je ze kan vastmaken. Dit zorgt ervoor dat ze mooi rechtop blijven hangen, maar dat ze niet naar het plafond vliegen.  Zoiets kan leuk zijn als extra aankleding bij de wieg van je baby.