GezondheidStijl & Mode

Haarverzorging na het sporten

De verzorging van je haar is iets wat iedereen doet. De een doet dit meer dan de ander en we hebben allemaal onze favoriete producten. Het is echter wel heel lastig om de juiste producten te vinden die goed zijn voor jouw haartype. Want er zijn vele soorten haartypes en structuren. Het kan zo zijn dat je door te veel hitte beschadigd haar hebt, of dat je haar heftig reageert op diverse weersomstandigheden. Door middel van de juiste producten kun je je haar weer herstellen of beter in model brengen. Daarnaast zijn er tools die minder beschadiging aanbrengen aan je haar. 

Extra bescherming van jouw kapsel

Onder haarverzorging vallen niet alleen de producten die je onder de douche gebruikt. Het is namelijk zoveel meer dan dat. Denk aan olie die je in de punten van je haar aanbrengt, de juiste borstel die niet te grof is voor je haar of een heat spray die speciaal is gemaakt voor het krullen van je haar. Er zijn vele producten die voor hetzelfde doel dienen. Vergeet ook de conditioner en haarmasker niet. Beide hebben als doel een extra beschermlaag op je haar te brengen tegen vuil en beschadiging. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je haar gevoed wordt, glad blijft en je glanzend de deur uitgaat. Of je nou droog haar hebt, wat vettig haar of heel pluizig. Voor elk haartype is wel een haarmasker of conditioner te vinden. 

Kies de juiste producten uit

Als je veel in de sportschool te vinden bent of bezig bent met een andere sport, dan wil je hierna natuurlijk douchen. Alleen was niet elke dag je haar. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar sneller vet wordt of juist uitdroogt, en het is ook niet nodig. Het scheelt niet alleen gedoe met het mooi maken van je haar, maar ook geld. Je hoeft namelijk minder snel geld uit te geven aan nieuwe producten. Bij het sporten neem je meestal een sporttas mee. Hierin kun je gemakkelijk de gewenste producten in kwijt die je wilt gebruiken om op de club te douchen. Denk aan een simpele shampoo en een conditioner. Een tip van ons: zorg ervoor dat deze producten niet te duur zijn. De producten kunnen kwetsbaarder zijn, aangezien je ze overal naartoe neemt. Bewaar je mooiste producten voor thuis en geniet hiervan. Of koop wat kleine flesjes waar je je haarproducten in over kunt gieten, en stop ze in een aparte toilettas in je sporttas.

Welke sport voer jij uit?

Het hangt natuurlijk wel af van de sport die je uitvoert of je elke keer je haar wilt wassen. Ben je een zwemster? Dan is het logisch dat je het chloor uit je haar wilt spoelen. Doe je aan yoga of een minder-intensieve sport? Dan kan het geen kwaad om het wassen van je haar een paar dagen uit te stellen. Je zult merken dat je haar hier een stuk beter van wordt. Het is immers de bedoeling dat de kwaliteit van je haar wordt behouden. Denk aan gezellige avonden uit met vrienden of een bijzondere gelegenheid. Je wilt hier kunnen stralen.