Gezondheid

Een veilige bedding in de verslavingszorg is belangrijk

In de verslavingszorg worden mensen geholpen die een verslaving hebben. De mensen die hier geholpen worden kunnen behandeld worden op vrijwillige basis maar je hebt hier ook mensen die worden behandeld op verplichte basis. Het verschil hiertussen is dat de persoon die behandeld wordt op vrijwillige basis, zelf de hulp heeft gezocht en dat degene die verplicht is opgenomen dat dit door een bepaalde instantie is opgelegd en dus verplicht is. Er zijn verschillende vormen van behandelingen in deze vorm van zorg. De behandeling van iemand wordt bepaald door de persoonlijke situatie en wordt er geldig is bij een individu. 

Wat is een verslaving?

Om je een goed beeld te geven is het handig om even te kijken naar wat een verslaving precies is. Wanneer spreken we van een verslaving? Is dagelijks drinken bijvoorbeeld meteen een alcoholverslaving? Het is vaak lastig om te bepalen wanneer iemand verslaafd aan iets is. Over het algemeen spreken we dus pas van een verslaving wanneer iemand mentaal of fysiek niet meer zonder iets kan. Wanneer deze persoon probeert te stoppen dan lukt dit niet en krijgt degene vaak last van ontwenningsverschijnselen. Dit kunnen fysieke en mentale klachten zijn. Dit is dan ook de reden dat veel mensen weer terugvallen. Door naar een verslavingskliniek te gaan wordt je gehlpen in het proces.

Ieder individu is uniek

Voordat iemand in behandeling gaat, wordt er van te voren eerst zorgvuldig gekeken naar wat er bij deze persoon aan de hand is. Dit wordt gedaan door iemand die hier professioneel geschikt voor is. Dit wordt gedaan door een geldige manier die wordt gehanteerd per instantie. Als iemand verslaafd is, is het heel erg belangrijk dat iemand de beste passende zorg krijgt voor deze persoon. Hierin is het altijd belangrijk om te weten dat ieder verhaal uniek is en dat ieder ook uniek is en zo iemand behandeld moet worden.  De beste zorg voor iemand wordt bepaald door de problematiek waar iemand mee te maken heeft en de beste behandelingsvormen worden hier op gebaseerd door degene die hier zeggenschap over heeft. Wanneer je zelf iemand wilt helpen dan moet je dit ook altijd in gedachten houden. Het is belangrijk dat je realistisch blijft, maar niet de schuld gaat geven aan de verslaafden. Verslaafde mensen hebben namelijk vertrouwen nodig om weer terug op het juiste pad te komen. Het zal dus alleen maar tegenwerken wanneer jij iemand de grond in boort.

Veilige en stevige bedding

In de verslavingszorg zijn verschillende mensen werkzaam en die hebben ook allemaal een unieke rol in de organisatie. Hierbij is het van belang dat de organisatie een veilige en stevige bedding kan faciliteren voor de mensen die hier voor de zorg komen. Er zijn ook verschillende organisaties, instanties die de zorg faciliteren voor iemand die verslaafd is. Wanneer je op vrijwillige basis hulp zoekt, is het altijd belangrijk dat je ergens heen gaat waar je passende zorg geboden kan worden. Zo kan je een stapje in de goede richting nemen en je leven weer op een rijtje krijgen, want niemand is echt gelukkig met een verslaving.