Algemeen

Feesten mag weer! Met deze 4 dingen moet je wel rekening houden

Met de versoepelingen in de corona maatregelen is het eindelijk weer mogelijk om te feesten. Er zijn echter wel een aantal dingen om rekening mee te houden. Het eerste waarmee je rekening moet houden zijn de corona maatregelen. Bij evenementen zonder vaste zitplaats moet je een corona toegangsbewijs laten zien, dit kan een vaccinatiebewijs, een herstel bewijs of een negatieve testuitslag zijn. Er geldt een maximum van 750 gasten buiten of in een tent. Het evenement mag maximaal één dag duren en overnachting is niet toegestaan. Een ticket of uitnodiging is verplicht. Ook moeten de contactgegevens van bezoekers geregistreerd kunnen worden. Ook krijgen bezoekers het dringende advies om vijf dagen na het evenement een zelftest te doen om een eventuele besmetting snel te constateren.

Gehoorbescherming

Feesten en gehoorbescherming. Het is niet een combinatie van woorden die je vaak hoort. Het is echter wel van groot belang om te zorgen voor goede gehoorbescherming tijdens het uitgaan. Als je denkt last te hebben van gehoorschade kun je het beste langsgaan bij de beste audicien. Het oplopen van gehoorschade tijdens het feesten komt namelijk vaker voor dan je denkt. De beste audicien in Utrecht ziet veel gehoorschade die is opgelopen tijdens het uitgaan. Als je last hebt van je gehoor na het uitgaan is het belangrijk om het te laten controleren bij de beste audicien, als je er optijd bij bent is de kans op herstel namelijk het grootst. Als je doorloopt met gehoorschade bestaat de kans dat het erger wordt, en dan zal de beste audicien van Utrecht minder mogelijkheden hebben om je te helpen.

Thuisblijven bij klachten en illegale feesten vermijden

De laatste twee aandachtspunten zijn thuisblijven bij klachten en illegale feesten vermijden. Het is belangrijk om niet uit te gaan als je klachten hebt die bij corona passen. Ook als je gevaccineerd bent en dus een corona toegangsbewijs hebt is het belangrijk om thuis te blijven als je je niet lekker voelt. Je kunt namelijk alsnog besmet raken en corona verspreiders, ook als je gevaccineerd bent. Tot slot is het belangrijk om illegale feesten te vermijden. Je kunt in de problemen taken met de politie als het feest gevonden wordt. Er is geen geluidslimiet, je loopt dus een verhoogde kans op gehoorschade. De beste audicien in Utrecht behandeld mensen met gehoorschade. Mocht je toch naar een illegaal feest zijn geweest ga dan altijd langs bij de beste audicien zodra je last hebt van je gehoor. Ook is er geen controle op alcohol en drugsgebruik op illegale feesten, de kans op een overdosis is dus groter.